Skip to main content

Arboretum's blog

Helatorstain (21.5.) aika Mustilassa

amelanchier_laevis_kristiantheqvist.jpg

Arboretumin keväinen kauneus on tällä ja tulevalla viikolla hehkeimmillään. Yhä useampi puu on hiirenkorvalla tai läpikuultavien nuorten lehtien heleissä sävyissä. Arboretumin kukkapuiden ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvien sirotuomipihlajien valkoiset kukat ovat avautuneet punertavien nuorten lehtien kehystäminä. Varhaisimmat alppiruusutkin availevat kukkiaan. Alppiruusujen ja atsaleojen kukintavuodesta on tulossa hyvä, ja pääkukinta ajoittunee kesäkuun ensimmäisille viikoille.

Arboretum on helatorstaina auki normaalisti, ja kahvila sunnuntaiaukioloaikojen puitteissa (11:00-17:00). Koronavirustilanteesta johtuen Puistokahvila palvelee arboretumissa vierailijoita vielä toukokuun ajan take away -periaatteella. Kahvilan ympäristöstä löytyy runsaasti penkkejä, jotka mahdollistavat eväiden nauttimisen suositeltuja turvavälejä noudattaen. Arboretumin pikkutaimia on tarjolla jo runsas valikoima kahvilan vieressä.

Haluamme muistuttaa, että yleisestä tilanteesta huolimatta Arboretum on yhä hyvin turvallinen kesäretkikohde. 100 hehtaarin metsäpuistossa on tilaa missä vaeltaa, ja turvaetäisyyksiä on helppo ylläpitää.

Tervetuloa !

 

Lastenpäivä 2020 siirtyy

Lisätietoja tällä sivulla.

 

Metsäpuutarhan Kätketty Kauneus: Valokilpailu jatkuu juhannukseen 2020 asti

Lisätietoja kilpailusta tällä sivulla

 

Mustilan tapahtumia ja toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.  

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2019

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Suosittu metsäkonsertti palaa Mustilan retkipoluille elokuussa 2020. Ajankohta ilmoitetaan ennen kesää.
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 13.00–15.00 ja 17.00–19.00. Rajoitetusti paikkoja; liput ennakkomyynnissä arboretumista. Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Metsäpuutarhan kätketty kauneus - valokuvakilpailu

Valokuvakilpailu on avoin kaikille ja sen tavoitteena on tuoda esille Arboretum Mustilan rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan.

Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa. Kilpailu sisältyy Taiteiden Mustila EU-hankkeeseen.

 

Linkki kilpailun sääntöihin (Google Photos -palvelussa).

Linkki latausohjeisiin (Google Photos -palvelussa).

Kilpailun sarjat sekä linkit latausalustoille (Google Photos -palvelussa): 

1. Satumetsän tunnelmia
2. Puut ja ihminen
3. Kätketty kauneus (makrokuvat)
4. Kevään herääminen ja syksyn värileikki
5. Nuoret alle 15 vuotta

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content