Skip to main content

Arboretum's blog

Kesän toimintaa Mustilassa (päivitetty 3.7.)

Hydrangea anomala ssp. petiolaris

Kesä on Mustilassa vehreimmillään ja monet lehti- ja havupuut kauneimmillaan. Rhododendron-suvun viimeisinä kukkijoina kukkivat parhaimmillaan tuoksuatsaleat (Rhododendron viscosum) pienin, vahvasti kielolta tuoksuvin kukin. Köynnöshortensia ja kesähortensia ovat aloittaeet hortensioiden kukintakauden. Puistossa on nähtävillä myös puunveistotapahtumassa valmistuneita uusia veistoksia. 

Puistokahvila laajoinen terassialueineen on avoinna normaalisti, koronavirukseen liittyvät turvajärjestelyt huomioiden. Kesä- ja heinäkuun ajan kahvilassa on tarjolla myös kevyt keittolounas. Arboretumin pikkutaimimyynnissä on runsas valikoima puiden ja pensaiden alkuja. Kahvilan tarkat aukiolot löydät tältä sivulta.

Arboretumin 100 hehtaarin satumetsässä on tilaa ja helppo pitää turvavälejä!

Tervetuloa !

 

Taimipäivä 22.8.2020 lähestyy

Odotttu taimipäivä, eli jo usean vuoden perinteenä pidetyt elokuiset taimimarkkinat, on päätetty ärjestetää tänäkin vuonna, koronaviruspandemiasta huolimatta, mutta kokonaan ulkoilmassa ja turvallisuusjärjestelyt huomioiden. Tarkempia lisätietoja luvassa heinäkuun aikana. 

 

Mustilan tapahtumia ja toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.  

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen palaavat Mustilaan kesällä 2021 uudistetun ohjelman kera. Lisätietoja keväällä 2021.  

Metsäpuutarhan kätketty kauneus - valokuvakilpailu

Valokuvakilpailu on avoin kaikille ja sen tavoitteena on tuoda esille Arboretum Mustilan rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan.

Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa. Kilpailu sisältyy Taiteiden Mustila EU-hankkeeseen.

 

Linkki kilpailun sääntöihin (Google Photos -palvelussa).

Linkki latausohjeisiin (Google Photos -palvelussa).

Kilpailun sarjat sekä linkit latausalustoille (Google Photos -palvelussa): 

1. Satumetsän tunnelmia
2. Puut ja ihminen
3. Kätketty kauneus (makrokuvat)
4. Kevään herääminen ja syksyn värileikki
5. Nuoret alle 15 vuotta

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content