Skip to main content

Arboretum's blog

Puistokahvila avautuu (tiedote 30.4.2021)

leucojum_vernum_yleiskuva.jpg

Mustilan kenttäkerroksen kevätkukkijat kuten jouluruusut (Helleborus niger), kevätkellot (Leucojum vernum), talventähdet (Eranthis hyemalis), japaninruttojuuri (Petasites japonicus), kevättähdet (Chionodoxa luciliae), sinivuokot (Hepatica nobilis) loistavat vielä hetken aikaa. Korkeat päivälämpötilat ovat jo herättäneet myös mm. valkovuokot (Anemone nemorosa), kiurunkannukset (Corydalis solida, Corydalis cava) ja näsiät (Daphne mezereum) kukkaan. 

Puistokahvila avautuu vapunpäivänä klo 10 ja on siitä lähtien avoinna normaalien aukioloaikojen puitteissa. Sisätiloissa on rajallisesti paikkoja koronatilanteen takia, mutta hyvä ilmanvaihto, ja ulkona kahvilan terassilla ja lähiympäristössä on runsaasti tilaa nauttia virvokkeita turvallisesti raittiissa kevätilmassa.

Arboretum on auki joka päivä valoisaan aikaan. Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput ja taimiostokset voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Puistokahvilalta ja ovella olevasta laatikosta on nyt saatavissa perinteisen esitteen lisäksi kauden kasvit -karttalehtinen. Vastaavia karttoja on tarkoitus tehdä pitkin vuotta helpottamaan ensikertalaisten retkeilijöiden suunnistamista kunkin vuodenajan erityisten nähtävyyksien pariin. 

Öinen taidevaellus Mustilassa lauantaina 25.9.

Taidetta, tunnelmaa ja pimenevän syysillan lumoa koko perheelle. Pimeyden halki sinua kuljettaa noin kilometrin pituinen valopolku. Sen varrella on luvassa musiikkia, äänimaisemia, valoa, tanssia ja kuvataidetta sekä syksyisen luonnon ihmeitä. 

Tapahtuman ohjelmasta ja yksityiskohdista lähempänä ajankohtaa.

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen palaavat Mustilaan kesällä 2021 uudistetun ohjelman kera. Lisätietoja keväällä 2021.  

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content