Skip to main content

Arboretum's blog

Kevättiedote (31.3.2020)

picea_jezoensis_latvus_jsaarinen.jpg

Poikkeuksellisen leutojen säiden vaikutuksesta kevään ensimmäiset kukkijat, pähkinäpensaat, aloittivat kukinnan jo helmikuun alkupuolella, ja maaliskuun alussa alkanut kevätkellojen ja jouluruusujen kukinta on nyt komeimmillaan. Lisää kevähkukkijoita puhkeaa kukkaan säiden lämmetessä.

Haluamme muistuttaa, että yleisestä tilanteesta huolimatta Arboretum on yhä hyvin turvallinen alkukeväinen retkikohde.  100 hehtaarin metsäpuistossa on tilaa missä vaeltaa – joten tarpeettomia kontakteja on helppo välttää.

Liput voi tässä vaiheessa maksaa omatoimisesti kahvilan oven luukkuun tai asian voi hoitaa jo etukäteen tai retken jälkeen tilisiirtona.  Myös arboretumin pikkutaimia on tarjolla jo runsas valikoima kahvilan vieressä.

Kodin etäopiskelun voi vaihtelun vuoksi viedä koko perheen voimin metsään, tutustua luonnon ihmeisiin ja hyödyntää vaikkapa lasten luontopolun tehtävärasteja. Uudessa veistospuistossa on myös esillä jo kymmeniä puuveistoksia.

Poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa voimakkaasti myös meihin täällä arboretumissa – kaikki keväälle varatut ryhmävierailut on peruttu. Yhteisessä ahdingossa olemme nyt kuitenkin alentaneet puiston pääsymaksun huhtikuun loppuun asti 5 euroon – alle 12 vuotiaat lapset pääsevät arboretumiin ilmaiseksi. Myös kesäkortin 15.00 €, voi ostaa jo tässä vaiheessa.

Tilisiirtojen viestiosassa tulee kertoa se, mitä ollaan maksamassa (pääsylippu /taimet) ja kesäkortin ostossa kortinhaltijan nimi ja sähköpostiosoite – itse kortin voi noutaa kahvilasta, kunhan tilanne muuttuu jälleen normaaliksi.

Tervetuloa !

 

Metsäpuutarhan Kätketty Kauneus: Valokilpailu jatkuu juhannukseen 2020 asti

Lisätietoja kilpailusta tällä sivulla

 

Mustilan tapahtumia ja toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.  

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2019

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Suosittu metsäkonsertti palaa Mustilan retkipoluille elokuussa 2020. Ajankohta ilmoitetaan ennen kesää.
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 13.00–15.00 ja 17.00–19.00. Rajoitetusti paikkoja; liput ennakkomyynnissä arboretumista. Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Metsäpuutarhan kätketty kauneus - valokuvakilpailu

Valokuvakilpailu on avoin kaikille ja sen tavoitteena on tuoda esille Arboretum Mustilan rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan.

Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa. Kilpailu sisältyy Taiteiden Mustila EU-hankkeeseen.

 

Linkki kilpailun sääntöihin (Google Photos -palvelussa).

Linkki latausohjeisiin (Google Photos -palvelussa).

Kilpailun sarjat sekä linkit latausalustoille (Google Photos -palvelussa): 

1. Satumetsän tunnelmia
2. Puut ja ihminen
3. Kätketty kauneus (makrokuvat)
4. Kevään herääminen ja syksyn värileikki
5. Nuoret alle 15 vuotta

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content