Skip to main content

Kevättiedote (31.3.2020)

picea_jezoensis_latvus_jsaarinen.jpg

Poikkeuksellisen leutojen säiden vaikutuksesta kevään ensimmäiset kukkijat, pähkinäpensaat, aloittivat kukinnan jo helmikuun alkupuolella, ja maaliskuun alussa alkanut kevätkellojen ja jouluruusujen kukinta on nyt komeimmillaan. Lisää kevähkukkijoita puhkeaa kukkaan säiden lämmetessä.

Haluamme muistuttaa, että yleisestä tilanteesta huolimatta Arboretum on yhä hyvin turvallinen alkukeväinen retkikohde.  100 hehtaarin metsäpuistossa on tilaa missä vaeltaa – joten tarpeettomia kontakteja on helppo välttää.

Liput voi tässä vaiheessa maksaa omatoimisesti kahvilan oven luukkuun tai asian voi hoitaa jo etukäteen tai retken jälkeen tilisiirtona.  Myös arboretumin pikkutaimia on tarjolla jo runsas valikoima kahvilan vieressä.

Kodin etäopiskelun voi vaihtelun vuoksi viedä koko perheen voimin metsään, tutustua luonnon ihmeisiin ja hyödyntää vaikkapa lasten luontopolun tehtävärasteja. Uudessa veistospuistossa on myös esillä jo kymmeniä puuveistoksia.

Poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa voimakkaasti myös meihin täällä arboretumissa – kaikki keväälle varatut ryhmävierailut on peruttu. Yhteisessä ahdingossa olemme nyt kuitenkin alentaneet puiston pääsymaksun huhtikuun loppuun asti 5 euroon – alle 12 vuotiaat lapset pääsevät arboretumiin ilmaiseksi. Myös kesäkortin 15.00 €, voi ostaa jo tässä vaiheessa.

Tilisiirtojen viestiosassa tulee kertoa se, mitä ollaan maksamassa (pääsylippu /taimet) ja kesäkortin ostossa kortinhaltijan nimi ja sähköpostiosoite – itse kortin voi noutaa kahvilasta, kunhan tilanne muuttuu jälleen normaaliksi.

Tervetuloa !

 

Metsäpuutarhan Kätketty Kauneus: Valokilpailu jatkuu juhannukseen 2020 asti

Lisätietoja kilpailusta tällä sivulla

 

Mustilan tapahtumia ja toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.  

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin